Om EQUITONE fasademateriale

EQUITONE er et gjennomfarget fasademateriale som er utviklet av og for arkitekter. Vårt selskap har produsert disse fasadeplatene siden 1950-tallet under navnet "ETERNIT". Hver EQUITONE-plate er unik og viser den rå, ubehandlede teksturen i fibersementens basismateriale. Fibersement er et sement-komposittmateriale som består av sement, cellulose og fibermaterialer, forsterket av en en synlig matrise. Ingenting annet. EQUITONE-materialet leveres i en maksimum platestørrelse på 1,25 x 3,1 m og kan skjæres til enhver størrelse på fabrikk eller på byggeplassen. I tillegg kan materialet perforeres eller trykkes. Festemetoder for synlig og skjult ventilert fasade (klimaskjerm) omfatter nagling, skruing og liming på stendere i metall eller treverk. Uansett hvilke designvalg du utforsker, garanterer EQUITONEs gjennomfargede natur klare monolittiske detaljer.


Fibersementproduksjon
Da Ludwig Hatschek oppfant fibersement sent på 1800-tallet, kombinerte han det man mente var de grunnleggende elementene på jorda: mineralske materialer, vann, luft og ild (varme) i en enkel filtreringsprosess. Han ga materialet han utviklet, navnet ¨Eternit¨, noe som gir assosiasjoner til den overlegne holdbarheten i dette nye materialet. Vårt morselskap, Etex Group, har produsert disse materialene siden 1905. Den nyeste og mest prestisjefylte inkarnasjonen av denne stolte arven av unike materialer er EQUITONE® facademateriale.

Hatscheks produksjonsprosess gjør hvert panel unikt med en individuell fibersementtekstur. De fleste EQUITONE fasadematerialene behandles ikke med kunstige fargebelegg, noe som gir de gjennomfargede materialene en rå, ubehandlet karakter.

Etex Norge, en del af Etex Group, står for markedsføringen af EQUITONE-facadematerialer i Norden.

 

Læs mere om Etex Nordic

Læs mere om Etex Group